ŽIVI U NEUMU

Miroslav Lukić demantovao napad na nacionalnoj osnovi u Bratuncu: To je učinio moj brat

Dobio sam prijetnje zato što su braća Merdžić napisali moje puno ime i prezime, a to je moj brat tamo napravio problem, što mene apsolutno ne interesuje, jer ja 11 godina ne živim u Bratuncu, rekao je

S. S. / N1

Miroslav Lukić demantovao napad na nacionalnoj osnovi u Bratuncu: To je učinio moj brat

Foto: N1


U centru Bratunca se 31. maja desio napad na nacionalnoj osnovi. Do incidenta je došlo u aščinici Korzo, a vlasnik objekta je ispričao kako se radi o Miroslavu Lukiću, koji je vrijeđao goste uz prijetnje smrću. Miroslav Lukić za N1 demantuje, te tvrdi da se radi o njegovom bratu.

Tužilaštvo upoznato sa slučajem

Podsjetimo, prije dva dana je vlasnik aščinice Beriz Merdžić svjedočio za N1 o ovom verbalnom napadu koji je odmah prijavio policiji.

- Gospodin koji je bio pored našeg lokala je odravraćao goste i govorio im je da radimo tek od 10. Sklonio je pepeljare i rekao im da mi ne radimo. U momentu samo odlučili da pozovemo policiju. Prilikom izlaska u baštu poslužili smo jednu pokrivenu gospođu i on je rekao kako treba da skine maramu. Njen suprug je reagovao. Onda je od nas tražio četiri "svinjska bureka" znajući da mi s tim ne radimo - rekao je tada Beriz Merdžić.

Brat vlasnika objekta, Enis Merdžić dodao je kako je Tužilaštvo upoznato sa slučajem.

- Uputili smo krivičnu prijavu protiv njega i da mu se lokal zatvori iz kojeg se čuju pjesme, vrijeđanje. Ne vrijeđa on samo Bošnjake, već i svoje komšije Srbe. On je pijanica i narkoman. Nadamo se da neće više - govori Eniz i dodaje kako je Lukić u dva mjeseca je on imao 28 prijava i uvijek je pušten.

Ne želi da ima veze sa slučajem

No, Lukić se javio na adresu N1, uz tvrdnje da se radi o njegovom bratu i da ne želi ništa da ima sa slučajem.

- Ja sam iz Zvornika, nastanjen sam u Neumu. Ja sam za prethodnih 48 sati dobio 78 prijetećih poruka, i po svoj život i po porodicu. Dobio sam ih zato što su braća Merdžić i N1 TV napisali moje puno ime i prezime, a to je moj brat tamo napravio problem, što mene apsolutno ne interesuje, jer ja 11 godina ne živim u Bratuncu. Dobijam prijeteće poruke po porodicu, a borio sam se deset godina da stvorim porodicu, vantjelesno sam išao i uspio sam, dobio sam sina i kćerku. Meni neko da prijeti porodicom, ne može - izjavio je Lukić.

NA VRH

Podijeli članak na