DOSJETLJIVO

Memo ima rješenje: "Ahmede, dovedi Lidiju ovdje u centar, neće joj se noge vidjet od trave!"

Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionišu učesnike, naveli su u saopćenju

Memo ima rješenje za nastup Lidije Bačić. Avaz

Piše: E. T.

3.6.2022

Nakon što se otvorila hajka na Lidiju Bačić, hrvatsku pjevačicu, jer je "nosila prekratku haljinu" na promociji pjesme ispred sarajevske katedrale, uslijedile su brojne reakcije političkih subjekata. 

Među prvima su reagirali iz klubova Gradskog vijeća Sarajeva Naroda i pravde, Naše stranke i SDP-a, koji su performans oštro osudili.

- Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionišu učesnike - naveli su u saopćenju. 


@avaz.tv Ahmede, dovedi ovdje Lidiju... ovdje joj se neće vidjeti noge 😄 #memo #avaztv #lidijabacic #ahmedsvrakic #foru #foryou #foryoupage #viral #fypviral #fypシ #fatmirsulejmani #muzika #showbiz #balkan #sarajevo #bosna #fypシ゚viral #bosna_i_hercegovina #crnagora #srbija #hrvatska #fypage ♬ Spongebob Tomfoolery - Dante9k Remix - David Snell

I na društvenim mrežama otvorila se velika polemika, ko je upravu.

U međuvremenu, na originalan način reagirao je i Sulejman Haljevac Memo, šef kluba SBB-a u Općinskom vijeću Centar.

- Ahmede (Švrakić, direktor Hayat produkcije), dovedi ovdje Lidiju u centar, ovdje joj se od ove trave neće vidjeti noge. Tu smo, hajde, bujrum, ovdje ne smeta ništa - poručio je Memo na Facebooku.

Inače, grad Sarajevo je posljednjih mjeseci zapušten. Trava nije pokošena, smeće na svakom koraku, iz kontejnera se širi nesnosan smrad, ulice se ne peru...

Podsjetimo, Lidija je s kolegom Fatmirom Sulejmanijem promovirala pjesmu "Sjaj" ispred sarajevske katedrale, u produkciji Hayata. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.