OGLASIO SE NA TWITTERU

Lagumdžija: Sjeverna Koreja i Talibani su ponosni zbog istomišljenika iz Gradskog vijeća o "dozvoljenoj" dužini suknje

Mada nisam siguran za ove prve, dodao je Lagumdžija komentarišući reakciju Gradskog vijeća Sarajeva koje je osudilo nastup Lidije Bačić ispred sarajevske Katedrale

Zlatko Lagumdžija i Lidija Bačić. Avaz

E. Ć.

3.6.2022

Nekadašnji ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija komentarisao je na Twitteru reakciju Gradskog vijeća Sarajeva nakon nastupa hrvatske pjevačice Lidije Bačić ispred sarajevske Katedrale.

- Sjeverna Koreja i Talibani su ponosni na ono što je stiglo od ideoloških istomišljenika iz Gradskog vijeća Sarajeva o "dozvoljenoj" dužini suknji na javnom mjestu. Mada nisam siguran za ove prve - napisao je Lagumdžija.


Podsjetimo, klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP-a i Naše stranke u Gradskom vijeću Grada Sarajeva osudili su nastup pjevačice Lidije Bačić koji je održan ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu.

- Katedrala Srca Isusova jedan je od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, gradskih simbola i stub duhovnog života katoličkog stanovništva u Sarajevu. Ona govori o kulturi mjesta u kojem se nalazi i stoljećima je posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta i svih religija - naveli su.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.