U SJEVERNOJ MAKEDONIJI

Parlamentarna skupština BiH: Lovrinović i Prodanović u Ohridu na konferenciji

Učesnike će, uime domaćina Konferencije, pozdraviti predsjednik Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Talat Ksaferi

Nikola Lovrinović. AGENCIJE

A. O.

4.6.2022

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović i zamjenik predsjedavajućeg Lazar Prodanović učestvovat će na 18. konferenciji parlamentarnih komisija za evropske integracije/poslove zemalјa učesnica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (COSAP), koja će 4. juna ove godine biti održana u Ohridu, Republika Sjeverna Makedonija.

Organizator te konferenciji je Komisija za evropske poslove Sobranja Republike Sjeverne Makedonije, a razgovarat će se, u dvije sesije, o regionalnoj saradnji s ekonomskog, političkog i evropskog aspekta kao i o iskustvima, perspektivama i prilikama pretpristupnog programa pomoći Evropske unije IPA 3.

Učesnike će, uime domaćina Konferencije, pozdraviti predsjednik Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Talat Ksaferi (Xhaferi) i predsjedavajući Komisije za evropske poslove Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Arber Ademi, koji će predsjedavati Konferencijom.

Očekuje se da će, o svim aspektima i rezultatima saradnje u okviru Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP), govoriti šef političkog odsjeka Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Amer Kapetanović. Na kraju 18. COSAP konferencije u Ohridu predviđeno je da učesnici usvoje i zajedničku izjavu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.