REAKCIJA

Crnadak: Potpuno je nevažno šta priča Dodik, on je prošlost

Rezultati njegove politike su svađa sa čitavim svijetom, poručio je Crnadak

Igor Crnadak i Milorad Dodik. ARHIV

A. O.

7.6.2022

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak na današnjoj konferenciji za medije istakao je da je Milorad Dodik potvrdio da je prostak. 

- Jučerašnjim nastupom Milorad Dodik je još jednom potvrdio da je primitivac, prostak i kabadahija, čovjek nedostojan da obavlja bilo kakvu javnu funkciju. Ali, potpuno je nevažno šta taj čovjek govori, jer je on prošlost i sav onaj gnjev i bijes koji je iz njega izbio sinoć na kraju sjednice je upravo zato što je svjestan da je kraj - rekao je na današnjoj konferenciji za medije narodni poslanik Igor Crnadak.


Crnadak kaže da je Dodik i SNSD potpuno srozao je ugled RS i vodi nas u totalnu izolaciju.

- Rezultati njegove politike su svađa sa čitavim svijetom, sankcije, sukobi i na ovaj način pokušava da napravi jednu mračnu rupu od RS, koja je zatvorena sa svih strana i u kojoj se niko ništa ne pita osim njega – istakao je Crnadak.


Prevario narod

On ističe da narod RS ne želi da bude izopšten od ostatka svijeta, da ne može da putuje, da ima ponovo vize, da ne može da posluje, izvozi robu u svijet i zato će odbaciti politiku izolacije koju provodi Dodik i njegova koalicija.

- Kad je prevario narod čak i oko Vojske RS, tako jedne osjetljive i važne stvari, pa slagao da će do 10. juna biti usvojen zakon i osnovana Vojska, on je spreman da laže i petlja oko svega i ništa mu se ne može vjerovati. Pozivam sve građane RS da mu pošalju poruku koju mu šalje PDP: sve dok ne provedeš zaključke Narodne skupštine od 10. decembra, ništa ti ne vjerujemo. Kada prvedeš zaključke i kada se formira Vojska, onda neka se javi. Do tada neća ćuti, jer samo laže i podvaljuje – rekao je Crnadak.


Doživjeti debakl

Bez obzira na njegove uvrede, Crnadak kaže da se PDP neće umoriti od traženja odgovora na još neodgovorena pitanja: kako to da je baš njegova savjetnica uzela od RS 30 miliona KM na korona nabavkama, kad je narod bio zaključan? Da li ga je bar malo sramota zbog toga? Zašto Bisera Turković i Alkalaj brišu pod njim, igraju se sa njim i zašto je vanjsku politiku prepustio SDA? Koliko je bilo Srba i na kojim pozicijama u MIP BiH u decembru 2019. godine, kada sam napustio funkciju ministra, a koliko ih je sad? Zašto je prvog radnog dana Tegeltijinog Savjeta ministara smijenjen jedini pomoćnik ministra iz reda Srba?

- A što se tiče izbora, Dodik zna da SNSD neće izgubiti u oktobru, nego će doživjeti debakl, a poseban brodolom doživjeće njihov kandidat koji bude išao protiv Jelene Trivić. Mi imamo tri relevantna istraživanja, a znamo da ih ima i on. Zato SNSD još nema kandidate za izbore, a ni sam Dodik nije siguran da li će biti kandidat. On zna da mi dolazimo, a da konačno elementarna nepogoda zvana SNSD odlazi i prolazi – poručio je Crnadak.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.