PRESS-KONFERENCIJA

Hadžihafizbegović: Šta se promijenilo u našem radu jer je izvještaj za 2020. usvojen, a za 2021. nije?

Mi samo želimo da se bavimo svojim poslom, zanima nas samo rad, a ne politika, kaže Fajković

Hadžihafizbegović i Fajković na današnjoj konferenciji za medije. N. Ćorović

Piše: N. Ćorović

8.6.2022

Emir Hadžihafizbegović, direktor Kamernog teatra 55 na današnjoj konferenciji za medije govorio je o nesvajanju izvjestaja o radu na sjednici Skupštine KS.

- Kolektiv je jednoglasno odreagirao i dao je punu podršku radu Kamernog teatra, radu Upravnog i Nadzornog odbora, kao i radu direktora. Pitanje koje postavljamo je kako to da da je izvještaj za prethodnu godinu jednoglasno usvojen na Skupštini KS, a da za 2021. nije. Šta se suštinski promijenilo u radu, pa da je prouzročilo ovakvu odluku - upitao je Hadžihafizbegović.


Početak ljeta

Dodao je da je sporni izvještaj usvojen od strane Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Vlade KS, Ministarstva finansija i Ministarstva kulture i sporta KS.

Jedan od potpisnika Izvještaja o radu Kamernog teatra 55 dramaturg Vedran Fajković kazao je da ih zanima samo rad, a ne politika.



S press-konferencije. N. Ćorović

- Mi samo želimo da se bavimo svojim poslom, i zanima nas šta nije urađeno dobro u odnosu na prethodne godine, pa da je uzrokovalo ovo neusvajanje izvještaja. Zanima nas rad teatra, a ne neka politika - poručio je Fajković.

Hadžihafizbegović je istakao i da početak ljeta za Kamerni teatar 55 označava kraj jedne veoma uspjesne teatarske sezone.


Zadovoljni sezonom

- Čast mi je da kažem da se možemo pohvaliti zadnjim gostovanjima širom BiH i u regionu, krenuvši od predstave "Sjećaš li se Dolly Bell". Kamerni teatar u 2021-2022. godini gostovao je na Ruta Grupa Triglav festivalu u Ljubljani i Podgorici - kazao je on.

Također, najavio je i "Al Jazzera Balkan Doc Fest" koji će se održati u periodu od 10. do 12. septembra, kojeg ce predstaviti producentice Nejra Kozarić i Ida Makarević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.