PODACI UIO

Potvrđeno za "Avaz": Poskupljuju 44 vrste cigareta, evo koje i koliko će koštati

Tako će od 20. juna ove godine "diva slims" i "diva violet slims" koštati 5,20 maraka, dok će za četiri vrste "drine" biti potrebno izdvojiti 5,50 maraka

Poskupljuju cigarete "Tvornice duhana Rovinj". Ilustracija

Piše: A. Čengić

10.6.2022

Uprava za indirektno oporezivanje BiH dobila je nove cijene cigareta, a koje će važiti od 1. jula, potvrđeno je za portal "Avaza".

Cigarete "Tvornice duhana Rovinj" (TDR) i to 44 vrste, poskupjet će od 20. juna, odnosno od 1. jula ove godine na tržištu BiH.

Poslovnica TDR-a u Sarajevu dostavila je Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH nove maloprodajne cijene za 34 vrste cigareta koje će biti u primjeni od 20. juna.

- Također, sarajevska poslovnica proslijedila je UIO i spisak maloprodajnih cijena cigareta za deset vrsta cigareta koje će biti u primjeni od početka idućeg mjeseca - rečeno nam je iz UIO.

Tako će od 20. juna ove godine "diva slims" i "diva violet slims" koštati 5,20 maraka, dok će za četiri vrste "drine" biti potrebno izdvojiti 5,50 maraka.


Nove cijene cigareta. Avaz

Podsjećamo, početkom ove godine nije bilo poskupljenja. Također, proizvođači mogu uvijek u toku godine da donosu odluke o promjeni cijena.

- Svako ko želi dići maloprodajnu cijenu mora dostaviti nove cijene u UIO 30 dana prije početka primjene novih cijena - kazali su u UIO.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.