TRŽIŠTE AUTOMOBILA

Za mjesec uvezeno 11 Porschea, 24 Mercedesa i 16 BMW-a

Najprodavanija Toyota sa 105 vozila, a slijede Škoda sa 87 i Volkswagen sa 76

N. D.

Porsche: Luksuzni brend i dalje raste

Foto: Agencije


Uvoz novih automobila u aprilu ove godine veći je u odnosu na isti period lani i to je nešto što može radovati sve one koji rade u ovoj industriji.

Najzvučnija imena

U četvrtom mjesecu ove godine novog vlasnika pronašla su 702 vozila, dok je lani brojka bila 666.

S druge strane, bilježi se pad u odnosu na mjesec ranije, kada su distributeri u Bosni i Hercegovini prodali 733 vozila.

Ni najzvučnija imena nisu bila bez prometa, pa je tako u aprilu u našu zemlju uvezeno 11 Porschea, 24 Mercedesa i 16 BMW-a.

Aprilski uspjeh

Treba naglasiti da je najviše prodatih modela u aprilu ubilježila Toyota, koja je na bh. tržište plasirala 105 vozila, od toga 57 primjeraka Yarisa, a slijede Škoda (87), Volkswagen (76), Peugeot (56), Hyundai (52), Renault (47), Citroen (36), Kia (29), Opel (26), Audi (25)...

  • Mercedes: Ne pada popularnost

    Mercedes: Ne pada popularnost

    Foto: Agencije


Prema riječima poznavalaca tržišta automobila, osim Toyote, koja je napravila dobar rezultat, vrlo je zanimljiv i aprilski uspjeh Citroena C3, kojih je uvezeno 28 komada.

Četiri Lade

Zanimljivo je da su u BiH u aprilu registrirana četiri nova vozila marke Lada.

Ruska Lada ili, bolje rečeno, fabrika za proizvodnju u Rusiji nalazi se u veoma teškoj situaciji zbog sankcija izrečenih ovoj zemlji, a vjerovatno se radi o vozilima koja su ranije stigla na skladište i bila spremna za isporuku.

Više o:

Automobili Uvoz
NA VRH

Podijeli članak na