U 11 SATI

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH tek 27. juna razmatra o Budžetu institucija

Također, planirana je rasprava i o Izvještaju komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o prijedlogu poslanika iz Kluba HDZ BiH - HNS

Sa jedne od ranije održanih sjednica. FENA

A. O.

10.6.2022

Trideseta sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za ponedjeljak 27. juna ove godine s početkom u 11 sati u velikoj sali.

Dnevni red ima 25 tačaka, a između ostalog razmatrat će se Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH; Prijedlog zakona o upisu pripadnosti konstitutivnom narodu, nacionalnoj manjini i ostalim u Bosni i Hercegovini.

Također, planirana je rasprava i o Izvještaju komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o prijedlogu poslanika iz Kluba HDZ BiH - HNS da se u dnevni red 29. sjednice Predstavničkog doma uvrsti nova tačka koja glasi: Inicijativa o usklađivanju troškova prijevoza i toplog obroka zaposlenih u institucijama BiH; Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2021. godinu; Informacija o radu Tužilaštva BiH za 2021. godinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.