CRVENI KRIŽ NOVO SARAJEVO

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi 14. juna u Historijskom muzeju BiH

U terminu od 11 do 15 sati

14. jun Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Facebook

N. Ć.

12.6.2022

Crveni križ Novo Sarajevo u skladu sa smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije, svake godine obilježava 14. juni, Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, s ciljem jačanja svijesti o potrebi sigurne krvi i krvnih komponenti i isticanja značaja dobrovoljnih, neplaćenih davalaca krvi za zdravstveni sistem.

Istovremeno, ovaj datum je i prilika da se iskaže zahvalnost dobrovoljnim, neplaćenim davaocima krvi za dragocjenu tečnost kojom spašavaju ljudske živote.

Obzirom na izuzetno tešku situaciju tokom prošle i ove godine u davalaštvu zbog proglašenja pandemije koronavirusa, organizujemo akciju dobrovoljnog darivanja krvi u svrhu obezbjeđenja dovoljnih zaliha krvi i krvnih sastojaka u utorak, 14.06.2022. godine u terminu od 11 do 15 sati u prostorijama Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Organizatori akcije dobrovoljnog darivanja krvi su Općina Novo Sarajevo, Općinsko vijeće Novo Sarajevo, Crveni križ Novo Sarajevo, Historijski muzej Bosne i Hercegovine i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.