NAKON SASTANKA U BRISELU

Ogrešević: Sporazum nije jednoglasno prihvaćen i to je slika BiH koju su neki učesnici htjeli poslati

Ohrabruje pristup čelnika EU, koji su iznijeli jasan stav da žele vidjeti napredak Bosne i Hecegovine, i kada su u pitanju procesi u našoj zemlji, ali i na njenom evropskom putu, istakao je Ogrešević

Nermin Ogrešević. Facebook

H. J. I.

12.6.2022

Sastanak lidera bh. političkih stranaka u Briselu sa predsjednikom Evropskog vijeća Šarlom Mišelom (Charles Michel) i visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom (Josep Borell) je završen. 

Nakon sastanka, na Facebooku se oglasio Nermin Ogrešević, lider NES-a. 

- U Briselu smo danas podržali Politički sporazum o principima za osiguranje funkcionalne BiH koja ostvaruje iskorake na putu ka EU. Sporazumom smo ponovili svoju opredijeljenost za očuvanje i izgradnju mirne, stabilne, suverene i nezavisne funkcionalne evropske države Bosne i Hercegovine.


Hvala predsjedniku Evropskog vijeća Šarlu Mišelu koji je organizirao sastanak.

Nažalost, sporazum nije jednoglasno prihvaćen i to je slika BiH, koju su neki od učesnika sastanka od početka željeli poslati iz evropske prijestonice. Međutim, probosanske stranke, među kojima je i NES, aktivno su učestvovale i nisu im prepustile da sami vode proces.


Ohrabruje pristup čelnika EU, koji su iznijeli jasan stav da žele vidjeti napredak Bosne i Hecegovine, i kada su u pitanju procesi u našoj zemlji, ali i na njenom evropskom putu.

Uprkos svim pokušajima opstrukcija, optimista sam da su pred nama bolji dani, posebno jer u borbi za jaču, razvijeniju, evropsku BiH imamo prijatelje u Briselu i domaće snage koje su tu borbu spremne iznijeti - naveo je Ogrešević na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.