REAKCIJE

Bivši diplomata i ekonomski stručnjak Draško Aćimović za "Avaz": Brigada političara u Briselu potrošila stotine hiljada maraka

Postavlja se pitanje zašto taj sastanak nisu organizovali na skype, zoom ili nekoj drugoj platformi, ističe Aćimović

Piše: Al.B.

13.6.2022

Aćimović: Nema potrebe da se više razgovara. Avaz

Brigada političara sa svojim pratnjama, telohraniteljima, savjetnicima, šefovima kabineta putovala je u Brisel i potrošila nekoliko stotina hiljada maraka za nepotpisivanje i uskraćivanje podrške dokumentu EU, navodi u prvoj reakciji na rezultate briselske turneje bh političara Draško Aćimović, ekonomski eksperti i bivpi bh diplomata.

- Postavlja se pitanje zašto taj sastanak nisu organizovali na skype, zoom ili nekoj drugoj platformi. Tako bi uštedjeli novac kojim bi pomogli minimum 1.000 penzionera da ovaj mjesec dobiju po još jednu minimalnu penziju – kaže Aćimović za “Avaz”.

On dodaje da je EU pokazala da čak ni jedan dokument, koji u bilo kojoj evropskoj državi predstavlja normalne stvari, a vezan je za vladavinu prava, borbu protiv korupcije i kriminala, od strane političara iz BiH ne može biti prihvaćen i da nakon toga nema ni potrebe da se više o bilo čemu razgovara.

- U prevodu sa diplomatskog jezika: "Ako ima neko da hoće “ove”, neka ih uzme sebi, nama ne trebaju" – ističe Aćimović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.