GSS NOVI GRAD SARAJEVO

Fahrudin Dobrača za "Avaz": Za vikend ćemo pokazati simulacije spašavanja, evakuacije sa visine, kako koristimo dron za potrage

Vrata su otvorena za sve u subotu i nedjelju, 18.-19. juni od 10 sati u Centru za edukaciju sport i rekreaciju "Safet Zajko"

Dobrača: Poziv građanima da se upoznaju s našim radom. Avaz

Piše: A. Č.

13.6.2022

Zahvaljujući projektu Jačanja kapaciteta i razvoja gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini, koji uz podršku Razvojne agencije Češke Republike provode Gorska služba Češke, Savez gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini i Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo organizira "Dane otvorenih vrata" koji će se također provesti kada traju "Novogradski dani 2022". 

- Dođite i upoznajte se bliže sa našim radom i opremom koju koristimo u akcijama. Bit će simulacije spašavanja, potrage na vodi, u urbanim sredinama. Bit će i prikazana evakuacija sa visine, adrenalinski sportovi, penjanje na umjetnim stijenama, pokazat ćemo ikako koristimo dron za potrage - rekao nam je Dobrača.

Vrata su otvorena za sve u subotu i nedjelju, 18.-19. juni od 10 sati u Centru za edukaciju sport i rekreaciju "Safet Zajko".

Poziv građanima na druženje. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.