SKUPŠTINA BRČKO DISTRIKTA

Ina Pamukčić (SBB) osudila ponašanje Pravosudne komisije: Nemate čime pravdati Vašu sramotu

Ovaj stav koji sam ja iznijela je stav svakog normalnog građanina, da vi pored ovolikih plata, a maloprije pročitah kolike su plate, usudite se i pomisliti, a kamoli i provesti u djelo javnu nabavku za šećer, kafu i banane, rekla je

Pamukčić: Ovo je sramota Vas i svih članova Pravosudne komisije. SCREENSHOT

S. S.

14.6.2022

Predsjednica Glavnog odbora SBB-a i zastupnica u Skupštini Brčko distrikta BiH Ina Pamukčić je na posljednjoj sjednici ovog tijela iznijela podatak da se u sudskoj vlasti godišnje na plaće izdvoji 17,5 miliona KM te je osudila javne nabavke kafe, šećera, banana, keksa za odlazak "na žalost".

Na to je dobila nevjerovatan komentar od predsjednika Pravosudne komisije Safeta Pizovića, što je posebno iziritiralo, zbog čega je to i podijelila na društvenim mrežama.

"Nije bilo štetnih posljedica"

- Kolegica, odnosno uvažena zastupnica Ina Pamukčić je više to komentarisala, da je to sramota, to je njen stav, to je njeno razmišljanje, to su njeni argumenti. Ja kažem da je do toga došlo na taj način, mi nećemo to više raditi, neka to drugi rade, nama to nije bilo potrebno. Kada vas neko proziva, tu je bilo strašnih prozivki prema službenicima suda, što je meni bilo više žao nego prema nama rukovodiocima, koji možda i imamo neke zasluge u tome - rekao je.

Dodao je da ne može opisati šta se sve pisalo u komentarima.

- Zbog toga smo i otkazali, nije bilo štetnih posljedica, a i da je bilo to bi bilo toliko da je to minorno - kazao je.

"Bolje da ste šutili"

Uslijedio je odgovor Ine Pamukčić:

- Gospodin Pizović tako samouvjereno adresira na mene da je moj stav da je to sramota. Evo da odgovorim gospodinu Pizoviću: Ovaj stav koji sam ja iznijela je stav svakog normalnog građanina, da vi pored ovolikih plata, a maloprije pročitah kolike su plate, usudite se i pomisliti, a kamoli i provesti u djelo javnu nabavku za šećer, kafu i banane. Ovo je sramota Vas i svih članova Pravosudne komisije, što su se uopšte sjetili ovog. I još se vi pokušavate opravdati i oprati kroz Vašu diskusiju, pa bolje da ste šutili i da niste ništa komentarisali. Nemate čime pravdati Vašu sramotu - poručila je Pamukčić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.