DOM NARODA BIH

Podržan Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH u 2020. godini

Mladen Bosić (SDS) je također izrazio nezadovoljstvo jer niko nije bio prisutan iz Vijeća ministara, pa je napustio sjednicu dok se ne završi ova tačka

Dom naroda usvojio Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH. FENA

Piše: Avaz.ba

15.6.2022

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podržao je na sjednici Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH u 2020. godini. Ranije, Predstavnički dom nije odobrio taj izvještaj. Za je glasalo 10 delegata, a tri su bila protiv (Munib Jusufović - SBB, Denis Bećirović - SDP i Zlatko Miletić).

Danas u Domu naroda, delegat Denis Bećirović je negodovao što sjednici ne prisustvuje niko iz Vijeća ministara ko bi obrazložio Izvještaj o radu u godini pandemije te brojnih drugih problema poput migrantske krize.

Bećirović kaže da je odsustvo nadležnih predstavnika Vijeća ministara u ovoj situaciji pokazatelj bahatog i degradirajućeg odnosa prema Parlamentu od saziva Vijeća koji je održao najmanje sjednica i predložio najmanje zakona, strategija i drugih akata.

Bećirović je od Kolegija Doma tražio da rasprava o Izvještaju bude prolongirana za neku od sjednica kojoj bi prisustvovali članovi Vijeća ministara, ali Kolegij nije odgovorio na njegov prijedlog već je predsjedavajući Doma Dragan Čović, po okončanju rasprave, pozvao delegate da glasaju, a oni odobrili Izvještaj većinom glasova.

Mladen Bosić (SDS) je također izrazio nezadovoljstvo jer niko nije bio prisutan iz Vijeća ministara, pa je napustio sjednicu dok se ne završi ova tačka, a kritike su stigle i od Zlatka Miletića.

Većinsku podršku Doma naroda dobili su potom i Izvještaj o finansijskoj reviziji izvršenja državnog budžeta u 2020. godini, čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH, te Izvještaj o prošlogodišnjem radu Vijeća nacionalnih manjina BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.