PARK RAVNE 2

Semir Osmanagić za "Avaz": Đoković potvrdio dolazak, otvorit će teniske terene u Visokom

Novak je potvrdio svoj dolazak 13. jula kada je planirana svečanost otvorenja ovog jedinstvenog kompleksa u našoj zemlji

Novak Đoković ponovo stiže u Visoko. N. Smajović

Piše: N. Smajović

15.6.2022

Srbijanski teniser Novak Đoković potvrdio je svoj dolazak u Visoko na otvorenje Teniskog centra koji gradi Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“. 

Osim Novaka svečanost otvorenja će uveličati i jedan od najbolji dubl tenisera svijeta Ivan Dodig, najbolji slovenački teniser Aljož Bedene, kao i naš teniser Aldin Šetkić. 

– Sa zadovoljstvom možemo potvrditi učešće velikih teniskih imena na otvorenju naših teniskih terena. Novak je potvrdio svoj dolazak 13. jula kada je planirana svečanost otvorenja ovog jedinstvenog kompleksa u našoj zemlji. 

Simbolično, teren će tog dana od 12 sati otvoriti kadetske reprezentacije BiH, Italije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Sjeverne Makedonije, a onda od 160 sati se igraju mečevi Bedene – Šetkić, Dodig – Đoković i na kraju u parovima Šetkić/Đoković i Bedene/Dodig. – potvrdio je za portal "Avaza" direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić.


Svečano otvorenje 13. jula. N. Smajović

Osim tenisa svi prisutni tog dana u parku „Ravne 2“ imat će priliku da uživaju u modnoj reviji, ali i nastupima prvaka sarajevske Opere Marka Kalajanovića, pijaniste Bartolomeja Stankovića, te svjetskog prvaka u argentinskom tangu Vedrana Marčete i Melise Durak.

– Bitno je naglasiti da se kompletna svečanost odvija pod pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta BiH i Teniskog saveza naše zemlje, a nakon otvorenja planiramo da ovaj centar postane mjesto za pripreme vrhunskih tenisera, ali i mjesto odigravanja egzibicionih turnira i mečeva, na kojima će se pojavljivati najbolji teniseri svijeta. – kazao nam je Osmanagić. 

Tog dana planirana je i zakuska, tačnije degustacija najvećeg deserta na svijetu – piramidalne torte koju će za ovu priliku pripremiti Eso Halilović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.