DŽEJMS KLEVERLI

Nastavak diplomatske ofanzive: Britanski ministar za Evropu stigao u BiH

Danas će biti u Sarajevu i Zenici, s fokusom na angažman mladih, ulaganja u Ujedinjeno Kraljevstvo, integritet izbora i sigurnosne izazove koje predstavlja ruska agresija u Ukrajini, napisao je Fild

Metju Fild i Džejms Kleverli. Twitter

E. Ć.

16.6.2022

Britanski ministar za Evropu Džejms Kleverli (James Cleverly) stigao je u Bosnu i Hercegovinu. Njega je dočekao odlazeći britanski ambasador u našoj zemlji Metju Fild (Matthew Field).

- Topla dobrodošlica Džejmsu Kleverliju, britanskom ministru za Evropu. Danas će biti u Sarajevu i Zenici, s fokusom na angažman mladih, ulaganja u Ujedinjeno Kraljevstvo, integritet izbora i sigurnosne izazove koje predstavlja ruska agresija u Ukrajini - poručio je Fild na svom Twitter profilu.

Ovo je nastavak britanske diplomatske ofanzive u Bosni i Hercegovini. Protekle sedmice u našoj zemlji boravili su britanski parlamentarci, a krajem prošlog mjeseca u BiH je bila Elizabet Tras (Elizabeth Truss), ministrica vanjskih poslova Velike Britanije. 

Što se Kleverlija tiče, on je o stanji u Bosni i Hercegovini prošle godine govorio u britanskom parlamentu, kada je istakao aktivnosti koje je provodio Milorad Dodik koje je nazvao političkim nasiljem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.