POSJETIO HADŽIĆE I TRNOVO

Bećirović: Izmjene Izbornog zakona usvojene u Domu naroda BiH su neustavne i antidržavne

Naglasio je da su HDZ i SNSD još jednom potvrdili da nemaju namjeru poštivati evropske principe izbornog zakonodavstva

Uslikano tokom posjete Hadžićima i Trnovu. SDP BiH

H. J. I.

16.6.2022

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je posjetio Hadžiće i Trnovo.

U druženju sa građanima Bećirović je podijelio stav da jučer usvojene izmjene Izbornog zakona BiH u Domu naroda produbljuju diskriminaciju i uvodi višestruka razlika u vrijednosti glasa građana.

Naglasio je da su HDZ i SNSD još jednom potvrdili da nemaju namjeru poštivati evropske principe izbornog zakonodavstva, zasnovane na jednakoj vrijednosti glasa svih glasača, neovisno o njihovoj etničkoj pripadnosti.


Uslikano tokom posjete Hadžićima i Trnovu. SDP BiH

Bećirović je istaknuo da se ovim činom još jednom potvrdila pogubnost SDA-ovog postupka prilikom formiranja Doma naroda BiH, kada su glasanjem za izbor delegata iz SNSD-a i HDZ-a BiH ovim strankama osigurali većinu u ovom domu i omogućili izglasavanje retrogradnih, neustavnih i antidržavnih zakonskih rješenja.

Prilikom posjete, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine je odao počast palim braniteljima Armije BiH, te borcima Narodnooslobodilačke borbe.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.