"SCENARIJ OBMANA"

Borenović poručio Dodiku: Ako nisi uveo sankcije Rusiji pozovi Lavrova u Banja Luku

Jedna priča u RS, druga u Briselu, treća u Turskoj, četvrta u Rusiji. Svaka različita, nemaju veze jedna sa drugom, napisao je Borenović na Twitteru

Borenović se obrušio na Dodika: Nastavljaš po svom poznatom scenariju obmana. Avaz

H. J. I.

16.6.2022

- Ako je tako, ako nisi uveo sankcije Rusiji, zašto ne pozoveš Lavrova kod nas u Banja Luku? Ili nastavljaš, po svom poznatom scenariju obmana, jedna priča u RS, druga u Briselu, treća u Turskoj, četvrta u Rusiji! Svaka različita, nemaju veze jedna sa drugom... - stoji u objavi na Twitteru predsjednika PDP-a Branislava Borenovića.


Prethodno je Borenović također objavio tvit u kome navodi da Dodik nije tako pričao u Briselu.

- Nisi tako pričao u Briselu - napisao je Borenović.

Borenovićeva reakcija je uslijedila nakon što je lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas rekao šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu u Sankt Petersburgu da BiH nije uvela sankcije, jer to nije dozvolila RS.

Podsjećamo da se prema zvaničnim informacijama, objavljenim na stranici Evropskog vijeća, BiH "uskladila s Evropskom unijom" kod sankcionisanja nekoliko stotina pojedinaca i kompanija iz Rusije.

BiH se 34 puta od ukupno 36 izjava pridružila deklaracijama Evropskog vijeća kod uvođenja različitih restriktivnih mjera EU prema Ruskoj Federaciji.

Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića ranije su saopštili da su "zahtjev za implementaciju sankcija" proslijedili predsjedavajućem Vijeću ministara Zoranu Tegeltiji na dalje postupanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.