INFORMACIJA ZA VOZAČE

Pojačan promet vozila, na ovim graničnim prijelazima su zabilježene gužve

Također, zabilježeno je nekoliko radova na bh. cestama.

E. Ć.

18.6.2022

Granični prijelaz Orašje. Screenshot

Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila pojačanog intenziteta, posebno na dionicama ka jugu naše zemlje. Svim učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj biciklista i motociklista na putevima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Doljani, Gabela Polje, Osoje, Bosanski Brod, Orašje i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Također, zabilježeno je nekoliko radova na bh. cestama.

Do 22.06. zbog radova zatvoreni su izlazi sa autoputa na petlji Podlugovi, a saobraćaj je preusmjeren na petlje Visoko i Sarajevo sjever. Ulazi na autoput na petlji Podlugovi su u funkciji. Radovi na autoputu A-1 izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta M-18 Živinice-Stupari (u mjestu Đurđevik), zbog čega se u vremenu od 07:30 do 16 sati saobraća usporeno, regulacijom semafora.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.