STRAVIČNA NESREĆA U KRUPCU

Oglasio se Sindikat policije MUP KS: Pružit ćemo svu neophodnu pomoć porodici našeg nastradalog kolege

Nažalost, u posljednjih 20 godina, šest policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS je stradalo na izvršavanju službenih zadataka, kažao je Ećo

M. Aš.

Sadik Ećo i Stanko Jošilo

Foto: Avaz


Povodom stradanja policijskog službenika Policijske stanice Trnovo, Stanka Jošila, u ime Sindikata policije Kantona Sarajevo, kao i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije saučešće porodici, rekao je predsjednik Sindikata policije MUP KS Sadik Ećo.

Sindikat će pružiti svu neophodnu pomoć porodici našeg kolege. Nažalost, u posljednjih 20 godina, šest policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS je stradalo na izvršavanju službenih zadataka - kazao je Ećo.

Podsjetimo, u stravičnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Krupac-Bjelašnica jučer je poginuo pripadnik sarajevske policije Stanko Jošilo, dok su tri osobe zadobile povrede.

Kako smo ranije objavili, Jošilo je stao u blizini puta kako bi pozdravio majku koja na ovom dijelu ceste prodaje namirnice. 

U tom trenutku naletilo je vozilo i udarilo ih pozadi nakon čega su od jačine udara prevrnuli preko bankine. Vozilo su morali rezati vatrogasci kako bi povrijeđene izvadili.

NA VRH

Podijeli članak na