AVAZ NA LICU MJESTA

Brojni posjetioci uživaju na zeničkim bazenima, danas koncert i besplatan ulaz

Za ove namjene opredijelili smo gradskim budžetom oko 450.000 KM, rekao je Kasumović

E. T.

19.6.2022

Otvoreni bazeni u Zenici - Avaz
Došli brojni posjetioci - Avaz
Otvorena sezona - Avaz
Brojni kupači uživaju - Avaz
Bazeni ofarbani i osvježeni - Avaz
+1

Sezona na otvorenim gradskim bazenima u Zenici, kojima upravlja JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica, zvanično je počela danas uz tradicionalno besplatno kupanje prvog radnog dana.

Prema riječima Nedima Talića, direktora JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica, cjelodnevna karta iznosi četiri marke za odrasle i dvije marke za djecu, dok poludnevna karta iznosi dvije marke za odrasle i jednu marku za djecu.

- Za ovu ljetnu sezonu bazeni su ofarbani i osvježeni. Osim toga, nabavili smo podloge koje se ne kližu i postavili ih na najfrekventnije dijelove platoa, kupljeno je 25 novih klupa, postavljene su dvije nove nadstrešnice, a očekujemo još nabavku 250 novih ležaljki, te uređaja za elektronsku naplatu za ulazak na bazene - pojašnjava Talić.


Sezona na zavidnom nivou

Najavljuje kako će ove godine na bazenima biti mnoštvo sportskih, ali i muzičkih događaja koji će učiniti da i ova sezona bude na zavidnom nivou.

Shodno tome, danas u 14 sati predviđen je koncert kao poklon Grada Zenica svim posjetiocima u povodu otvorenja ljetne sezone.

Podsjetimo, Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je bazene i lično se uvjerio kako će predstojeća ljetna sezona na gradskim bazenima biti u ljepšem izdanju za što je Grad Zenica izdvojio značajna sredstva.


Uživaju u kupanju

- Za ove namjene opredijelili smo gradskim budžetom oko 450.000 KM i to su sredstva veća nego što je JP za upravljenje i održavanje sportskih objekata u Zenici uspjelo potrošiti zbog tenderskih procedura. Željeli smo građanima i svim posjetiocima zeničkih bazena ovaj prostor malo uljuditi i zahvaljujem ovom preudzeću i radnicima na čelu sa direktorom, koji su dali sve od sebe da urade sve što je neophodno kako bi se uljepšao prostor bazena na kojima će, uvjeren sam, građani tokom vrelog ljeta uživati. Posebno ističem da smo, uprkos činjenici da sve poskupljuje, cijene ulaznica uspjeli ostaviti na nivou prošlogodišnjih, a prvog dana rada bazena svim građanima i posjetiocima osigurali smo besplatan ulaz - rekao je gradonačelnik Kasumović.

Brojni posjetioci već uživaju u prvom kupanju na bazenima u Crkvicama, za kojima, naročito nakon ulaganja, vlada ogromno interesovanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.