"NIJE MI LAKO"

Drama na liniji Zvornik - Dortmund: Autobusu pukla guma u tunelu u Austriji, putnici satima čekali drugi autobus

Velika je procedura u tunelu kada stane vozilo. Kad su izašli napravili su tri puta veći kvar, kaže menadžer prodaje iz Minhena za "Avaz"

Autobus kompanije Halilović (Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta). Goran Dimovski / autobusi.net

Piše: E. T.

19.6.2022

Na autobuskoj liniji Zvornik - Dortmund, u autobusu kompanije "Halilović", pukla je guma u tunelu u Gracu, saznaje portal "Avaza". Da stvar bude gora, vozači su, kako saznajemo, u nastojanju da izbjegnu gužvu u tunelu, vozili sa takvom gumom izvan tunela, čime je prouzrokovan još veći kvar jer su uništene poluosovine.


Promijenili su gumu, ali poluosovine su otišle

Menadžer prodaje karata ove firme iz Njemačke potvrdio je ove informacije za naš portal.

- Tunel je dug 10 kilometara. Kada su izašli iz tunela, kako su vozili na praznoj gumi, počele su se osovine grijati. To se može svakome desiti. Pukla je guma, i ta guma je uzrokovala probleme - kaže naš sagovornik.

Promijenili su gumu, ali poluosovine su otišle.

- Zvali smo drugi bus da preveze putnike. Međutim, upao je u gužvu. I mislim da ih je već pokupio. To se svakome može desiti. Jeste, Bogami. Velika je procedura u tunelu kada stane vozilo. Kad su izašli napravili su tri puta veći kvar. I još veći problem je što je vozač sa praznim busom upao u gužvu - kazao je menadžer prodaje.


Ja sam se svakom lično izvinio

Kaže da mu cijeli dan zvoni telefon.

- Ja sam se svakom lično izvinio. Znaš kad te nazove 50 ljudi, onaj ti j*** mater, onaj nako, onaj vako... Nije mi lako, eto - kazao je naš sagovornik.

U autobusu je bilo oko 80 putnika. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.