BANJA LUKA

Strik nakon sastanka sa opozicijom u RS: Izbori u oktobru se moraju održati na slobodan i pošten način

Nadalje, iskazali smo važnost borbe protiv korupcije i historijskog pomirenja, što su oba ključna pitanja za demokratizaciju BiH i napredak na putu ka EU, istakla je Strik

Piše: H. J. I.

20.6.2022

Sa današnjih sastanaka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Delegacija Zelenih iz Evropskog parlamenta i Bundestaga koju čine Tineke Strik, Viola fon Kramon (von Cramon) i Boris Mijatović  boravi danas u Banjoj Luci. Oni će danas imati niz susreta, a prve sastanke su održali sa predsjednicima opozicionih stranaka u NSRS. 

Sastancima su prisustvovali predsjednik PDP-a Branislav Borenović, predsjednik SDS-a Mirko Šarović i predsjednik DNS-a Nenad Nešić. 

Tineke Strik je za portal "Avaza" kratko kazala da su na sastanku istakli, između ostalog, važnost borbe protiv korupcije. 


- Upravo smo se sastali sa tri najveće opozicione stranke u NSRS: SDS-om, PDP-om i DNS-om, kao i Odborom za evropske integracije NSRS. Sa njima smo razgovarali o predstojećim izborima u oktobru i važnosti da se oni održe na slobodan i pošten način. Nadalje, iskazali smo važnost borbe protiv korupcije i historijskog pomirenja, što su oba ključna pitanja za demokratizaciju BiH i napredak na putu ka EU - rekla je Strik za portal "Avaza" nakon prve serije sastanaka.

Delegacija europarlamentaraca bi u toku dana trebala održati sastanke i sa nevladinim sektorom, a nakon toga će se zaputiti u Prijedor. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.