DIPLOMATSKA OFANZIVA

Vojin Mijatović nakon sastanka sa Borisom Mijatovićem: Njemačka je lider EU i prijatelj BiH

Razgovarali smo i o rezoluciji koju su predložili u Bundestagu i važnosti da se ista usvoji u Bundestagu, istakao je Mijatović

Vojin Mijatović i Boris Mijatović. Facebook

H. J. I.

20.6.2022

Delegacija Zelenih iz Evropskog parlamenta i Bundestaga koju čine Tineke Strik, Viola fon Kramon (von Cramon) i Boris Mijatović boravi danas u Banjoj Luci. 

Sa Borisom Mijatovićem se danas sastao Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i kandidata za člana Predsjedništva BiH iz entiteta RS.

- Zahvalan sam Borisu i Adisu kao i svim drugim poslanicima vladajuće koalicije na svemu sto rade za BiH u posljednjih godinu dana. Njemačka je lider EU i prijatelj Bosne i Hercegovine. Razgovarali smo i o rezoluciji koju su predložili u Bundestagu i važnosti da se ista usvoji u Bundestagu.


Veliki posao za BiH koji rade Boris Mijatović i Adis Ahemtović stavlja BiH i zapadni Balkan u fokus Njemačke vanjske politike i trebamo biti jako zahvalni na tome. Njemačka je zemlja koja podržava EU put BiH i zapadnog Balkana i siguran sam da ćemo uz podršku Njemačke postati punopravna članica EU.

Također veoma je važno što će Njemačka uputiti svoj kontigent vojnika kroz misiju Althea u BiH u cilju očuvanja mira u BiH - napisao je Mijatović na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.