DŽENAZA

U romskom naselju kod Gračanice: Na bolji svijet ispraćen borac Armije RBiH Fahrudin Osmanović

Bio pripadnik III čete "212 Bosansko-oslobodilačke brigade Armije RBiH", a poslije su ga stigle bolesti, jedna, dvije tri

Piše: H. Čalić

20.6.2022

Sa dženaze Osmanoviću - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Borac Armije RBiH, pripadnik III čete 212 Bosansko-oslobodilačke brigade, prve oslobodilačke brigade u Armiji RBiH, Fahrudin Osmanović, izgubio je najvažniju bitku u životu. Skrhale ga su mnoge teške bolesti i srce je puklo u 47. godini života. 

Danas mu je na mjesnom mezarju u Škahovici obavljena dženaza. Plakao je "Veseli brijeg" i niko ko je poznavao Fahru i njegovu borbu za BiH i borbu za život, nije mogao ostati ravnodušan. Njegov brat Jasmin koji je sa suprugom ponajviše se borio da olakša bolove svome bratu, ljubio je tabut.

Na posljednji ispraćaj saborca, na kako su rekli bolji i pravedniji svijet, stiglo je nekoliko boraca-veterana "212 Bosansko-oslobodilačke brigade", sastavljene od najboljih boraca naše Armije.

- Došli smo da porodici izrazimo saučešće i umanjimo bol. Fahro je bio naš dobar borac - kazao je Suljo Sejdinović, nakon čega je bratu Jasminu predao ratnu zastavu ove brigade, koja će biti simbol Fahrine borbe za državu koje je neizmjerno volio.

 - Našeg sugrađanina Fahru dragi Allah cijelog života stavljao je na kušnju, od učešća u ratu, do teške bolesti, gubitka majke i oca i zato molimo Boga da ukabuli sva njegova dobra djela - kazao je mjesni imam Almir Džinić, a potom se kolona uputila ka mezarju.

Saznajemo da je porodica pozajmila novac za orgaizaciju dženaze i ali joj je obećano da će putem BIZ-e sve biti refundirano.

Među Bošnjacima iz Škahovice, Pašalića, Sokola, Piskavice koji su došli na dženazu borcu Fahrudinu bio je i predsjednik MZ Škahovica Nesib Okić, a Mustafa Pašalić, demobilisani borac, gnjevan je na stanje u državi i položaj boraca, RVI, šehidskih porodica.

- Mi smo ovakvi kao rahmetli Fahrudin branili i odbranili našu domovinu, ali je ruše ovi današnji političari. Fahro je morao prositi da bi se liječio i preživljavao - kazao je Pašalić.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.