USPJESI

Mali nogometaši Škole fudbala „JAcademy“ osvojili 4. mjesto na "Dragan Mance Cup 2022" u Beogradu

Osim domaćih ekipa Partizan i Čukarički, učešće uzeli portugalska Benfika, mađarski Ujpeš, slovenski Maribor, Akademija „Pandev“ , FK Sarajevo, Akademija „Miske“

Piše: Z. K.

21.6.2022

Veliki uspjeh mališana - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Mališani Škole fudbala „JAcademy Sarajevo“, generacija 2010. godište, osvojili su visoko četvrto mjesto na turniru “Dragan Mance Cup 2022” u Beogradu, jednom od najjačih turnira u regiji.

Kako nam je kazao trener Anes Memić, još jednom su dječaci pokazali svoj kvalitet i dokazali o kakvoj se ekipi radi.

- U konkurenciji od 40 ekipa, došli smo do same završnice turnira „Dragan Mance Cup 2022“. S maksimalnim brojem bodova prošli smo grupnu fazu. Dječaci su u polufinalu odmjerili snage s FK Maribor, koji je na kraju slavio s 1:0.

Naši dječaci su u ovoj utakmici odlično igrali, do posljednjeg atoma snage, stvarali smo šanse, ali nismo imali sportske sreće. U utakmici za 3. ili 4. mjesto snagu smo odmjerili s ekipom Teleoptik, koja je na kraju slavila s 2:1 - kazao je Memić.

Dodao je kako su dječaci pobrali simpatije svih prisutnih i predstavili Akademiju na najbolji mogući način.

O kakvom se turniru radi, dovoljno govori to da su, osim domaćih Partizana i Čukaričkog, učešće uzeli portugalska Benfika, mađarski Ujpeš, slovenski Maribor, Akademija „Pandev“ iz Makedonije, FK Sarajevo, Akademija „Miske“ iz Sarajeva, ŠF „Tango“ iz Istočnog Sarajeva i mnogi drugi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.