NOVI PROJEKAT

Potpisan ugovor za radove na rekonstrukciji krova zgrade kantonalnih institucija BPK Goražde

Za realizaciju ovog projekta iz budžeta BPK Goražde izdvojena su finansijska sredstva u iznosu 145.338 KM

Sa sastanka. FENA

A. O. / Fena

21.6.2022

Aida Obuća, premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde sa predstavnikom GP ”Drina” d.d Goražde danas je potpisala ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji krova zgrade Ministarstva za finansije Bosanskopodrinjskog kantona Goražde, a potpisivanju je prisustvovao i ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Bojan Krunić.

Za realizaciju ovog projekta iz budžeta BPK Goražde izdvojena su finansijska sredstva u iznosu 145.338 KM, a rok za njegovu realizaciju je 45 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

- Projekat krovne rekonstrukcije zgrade u kojoj je smješten veliki broj kantonalnih institucija od velikog je značaja za Vladu BPK Goražde i u potpunosti će biti finansiran iz budžeta BPK Goražde. U više navrata, ukazivano je na problem loše krovne konstrukcije, odnosno prokišnjavanje, pogotovo u Kantonalnom suud Goražde, tako da se nadamo da ćemo realizacijom ovog projekta stvoriti optimalne i kvalitetne uslove za njihov rad - kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

O riječima ministra Bojana Krunića, ovaj projekat predviđen je listom projekata koji će se realizovati u 2022.godini i u skladu sa svojim nadležnostima Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline provelo je kompletnu proceduru od procjene radova, do izbora izvođača radova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.