SARAJEVO

Delegacije Evropske unije posjetila FUP: Na sastanku se razgovaralo o sigurnosnoj situaciji

Također, fokus razgovora su bile i aktivnosti Federalne uprave policije kada je u pitanju organizovani kriminal

Sa održanog sastanka. FUP

A. O.

21.6.2022

U prostorijama Federalne uprave policije danas je održana radna posjeta i sastanak Delegacije Evropske unije – Ureda Specijalnog predstavnika Evropske Unije i međunarodnih policijskih atašea sa Zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom i njegovim saradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o sigurnosnoj situaciji, unapređenju i jačanju policijske saradnje na međunarodnom nivou i razmjene informacija, sa ciljem prevencije i suzbijanja kriminaliteta, kako u Bosni i Hercegovini, tako i na međunarodnom nivou.

Zamjenik direktora Federalne uprave policije je upoznao prisutne sa nadležnostima Federalne uprave policije, poteškoćama sa kojima se susreće ova sigurnosna institucija, kao i sa važnijim aktivnostima koje trenutno sprovodi ova Uprava policije, a za kojima su policijski atašei izrazili zanimanje.

Također, fokus razgovora su bile i aktivnosti Federalne uprave policije kada je u pitanju organizovani kriminal, terorizam, nasilni ekstremizam, trgovina ljudima, cyber kriminal, te međukantonalni kriminal, kao i saradnja sa drugim policijskim organima u Bosni i Hercegovini.

Zamjenik direktora Korman, je izrazio spremnost za produbljivanje saradnje i efikasnije razmjene operativnih informacija, te se prisutnima zahvalio na dosadašnjoj pomoći u cilju unapređenja sigurnosti i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.