NAKON ČETIRI GODINE

Davor Dragičević za "Avaz": Konačno smo registrirali UG "Pokret Pravda za Davida"

Kako je istakao, nastavljaju dalje sa svojim aktivnostima

Dragičević: Nakon četiri godine smo uspjeli registrirati UG. Avaz

Piše: H. J. I.

22.6.2022

Nakon četiri godine, Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića uspio je da registrira Udruženje građana "Pokret Pravda za Davida". Proces je započeo davne 2018. godine. 

- Sve one stvari koje su se događale, sve do 30.12.2018. godine kada sam nažalost morao da spašavam svoju glavu i pobjegnem iz svoje zemlje. Sada konačno stvari polako dolaze na svoje. Danas smo dobili JIB (jedinstveni identifikacioni broj firme op.a.) za Udruženje građana "Pokret Pravda za Davida". Ovih dana ćemo do kraja dovesti registraciju i sve. Imamo i kancelariju na novoj adresi, nalazi se u mojoj kući - rekao nam je Dragičević. 

Kako je istakao, nastavljaju dalje sa svojim aktivnostima. 



Davor Dragičević je proveo više od dva mjeseca ispred Tužilaštva BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

- Mi već imamo UG "Put pravde" koje je već registrirano, ali naša želja, svih, prije svega mene i mojih bliskih ljudi je bila da se da pravi naziv kako smo i u početku zamislili, a to je UG "Pokret Pravda za Davida" sa logom mog uzbijenog sina. Konačno smo i to uspjeli, borit ćemo se do kraja za ono što smo krenuli a to je da se sazna prava istina i da konačno krene proces sa ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti koje su dovele do organizovanog ubistva mog sina - zaključio je Dragičević.

Podsjećamo, Davor Dragičević je više od dva mjeseca proveo u šatoru ispred Tužilaštva BiH. Krajem maja, vratio se u Banja Luku.

- Ne napuštam, to svima pokušavam objasniti. Samo se vraćam u geto. Po potrebi ću se vratiti sa još radikalnijim koracima - rekao je tada Davor.

Bonus video:

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.