NA LICU MJESTA

Obrušila se fasada sa zgrade na Alipašinom Polju, dječak izbjegao tragediju u sekundi

Meni je sve ovo trenutno šok, ali možda i dodatni vjetar da još snažnije trebamo da tražimo svoja prava, kazala je Kavalec

N. Ć.

U sarajevskom naselju Alipašino Polje, na adresi Trg međunarodnog prijateljstva 8, danas se obrušio dio fasade, što je zabilježila ekipa "Avaza" na licu mjesta.

Pukom srećom, do veće tragedije nije došlo jer je dječak, koji pohađa Centar JU "Dajte nam šansu", koja se nalazi u ovoj zgradi, uspio ući u prostorije ovog centra.

Policija izvršila uviđaj

Mještani su bili vidno uznemireni, a policija je odmah došla i izvršila uviđaj.

Direktorica Udruženja „Dajte nam šansu“ Ines Kavalec, kazala je da je dječak samo srećom izbjegao da se fasada obruši na njega.

Šteta na automobilu

  • Ines Kavalec

    Ines Kavalec

    Foto: N. Ćorović


- Fasada sa 8. sprata nebodera pala je na moje auto, šteta je poprilična. Srećom, dječak nije povrijeđen, ali zar porodice s djecom koja imaju poteškoće u razvoju, moraju i s ovim problemima i opasnostima da se suočavaju? Ovo definitivno govori koliko su marginalizirana skupina društva porodice koje imaju članove s poteškoćama u razvoju, nemaju sigurno ni okruženje. Meni je sve ovo trenutno šok, ali možda i dodatni vjetar da još snažnije trebamo da tražimo svoja prava – dodala je Kavalec.

NA VRH

Podijeli članak na