ZVANIČNI SASTANAK

Satler i Kajganić: Potrebno uspostaviti efikasnu saradnju BiH sa EUROJUST-om i EUROPOL-om

Također, u narednom periodu poseban fokus bit će usmjeren na zaštitu integriteta, zakonitosti i sigurnosti predstojećeg izbornog procesa u Bosni i Hercegovini

H. J. I.

Johan Satler i Milanko Kajganić

Foto: Twitter


V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanko Kajganić sastao se danas sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom (Johann Satler).

Tokom susreta razgovarano je o procesu jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini, sigurnosti svih građana, kao i krivičnom procesuiranju organizovanog kriminala, korupcije, ratnih zločina i drugih krivičnih djela iz nadležnosti Tužilaštva BiH.

Nakon sastanka, i ambasador Satler se oglasio na Twitteru. 

- Značajan sastanak sa Kajganićem. Razgovarali smo o važnosti uspostavljanja efikasne saradnje BiH sa EUROJUST-om i EUROPOL-om. U izbornoj godini također je od ključnog značaja efikasno sprečavanje i suočavanje sa izbornim prevarama - napisao je Satler na Twitteru.

Također, u narednom periodu poseban fokus bit će usmjeren na zaštitu integriteta, zakonitosti i sigurnosti predstojećeg izbornog procesa u Bosni i Hercegovini.

Istaknuto je da su delegacija EU u BiH i Tužilaštvo BiH, partneri u jačanju vladavine prava, zakona i sigurnosti svih građana na europskom putu Bosne i Hercegovine.

NA VRH

Podijeli članak na