AVAZ OTKRIVA

Ovo su vozila koje je zaplijenila policija u Banjoj Luci: Dukićeva banda BMW ukrala u Njemačkoj i sakrila u garažu, vrijedan 200.000 KM

Prema informacijama "Avaza za ove nazakonitosti sumjiči se Dukić, koji je prije nekoliko mjeseci uhapšen u akciji "Transporter," zajedno s Bojanom Cvijetićem

Vozila ukradena: Tojota u Sarajevu, BMW u Njemačkoj. Avaz

Piše: M. Aš.

24.6.2022

U Banjoj Luci su sinoć pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pronašli i skupocjeni "BMW7 za kojim je Interpol Njemačke raspisao potragu, potvrđeno je za "Avaz" iz policijskih izvora.

Saznajemo da je riječ o vozilu koje je ukradeno i zatim sakriveno u jednu garažu u Banjoj Luci, koju je iznajmila kriminalna grupa uhapšenog Petra Dukića.


Za pronađenim BMW - om tragao Interpol. Avaz

Prije nekoliko dana pronađena je "Tojota Land Cruiser", koja je ukradena u Sarajevu, a zatim sakrivena ovim garažama.

Prema informacijama "Avaza za ove nazakonitosti sumjiči se Dukić, koji je prije nekoliko mjeseci uhapšen u akciji "Transporter," zajedno s Bojanom Cvijetićem. Ova grupa sumjiči se za šverc kokainom iz Holandije u BiH, a razotkrio ih je Sky.

Kada je u pitanju pronađeni "BMW7", on je ukraden u Njemačkoj zbog čega je bila i raspisana međunarodna potjernica. Vrijednost ovog vozila procjenjuje se na oko 200.000 maraka.

- Iznajmljivali su garaže i tu trpali ukradena vozila - kaže naš izvor iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.