REAGIRANJE

Radončić: Odluka EU je crveni karton za Dodika, Izetbegovića i Čovića, ali i žuti karton biračima u našoj zemlji

Evropski lideri su očigledno odbili da, neposredno uoči izbora, nagrade devastatore Bosne i Hercegovine, o tome trebamo do 2. oktobra 2022. godine, dobro razmisliti svi a naročito oni čije glasove redovno, brutalno i potpuno neometano kradu

Radončić: Historijske promjene će donijeti isključivo građani BiH. SBB

E. T.

24.6.2022

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) komentirao je odluku Evropskog vijeća da ne dodijeli BiH status kandidata za Evropsku uniju. 

- Očekivano, Bosna i Hercegovina nije dobila kandidatski status.

Razočarenje u kredibilitet EU je veliko. I ne treba ga skrivati i minimizirati.

Građani Bosne i Hercegovine su, zbog ratnih strahota koje su prošli i iskrene opredijeljenosti ka evropskim vrijednostima, to davno zaslužili.

Ali, tri vladajuće dinastije nisu i evropski lideri su očigledno odbili da, neposredno uoči izbora, nagrade devastatore Bosne i Hercegovine.

O tome trebamo do 2. oktobra 2022. godine, dobro razmisliti svi. I oni koji glasaju za njih, ali i oni - a takvih je najviše - čije glasove redovno, brutalno i potpuno neometano kradu!

Isto se odnosi i na one koji ne poštuju sebe i svoj glas i na izborni dan odluče da ostanu kući ili odu na relaksirajući izlet dok im radikali ruše zadnje mostove ka zapadnoj civilizaciji i tamošnjim demokratskim standardima.

Historijske promjene neće donijeti uvijek zabrinuti i blago indolentni stranci, nego isključivo građani BiH.

Odluka EU je crveni karton za Milorada Dodika, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, ali i žuti karton biračima u našoj zemlji - poručio je Fahrudin Radončić, lider SBB-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.