SVEČANOST

Na Ajvatovicu krenuli i konjanici iz Srebrenice, među njima Emin i njegova kćerka Dženeta

Više od dvadeset konjanika iz Srebrenice, Zvornika i Bratunca, prodefilovali su od Dugog Polja, pored Memorijalnog centra do Potočara, a nakon toga nastavili daleki put do Ajvatovice

Piše: S. Smajlović

24.6.2022

Konjanici iz Srebrenice krenuli na Ajvatovicu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Nakon klanjanja džuma-namaza u musali Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, danas su ispraćeni podrinjski konjanici za Ajvatovicu.


I drugi konjanici

Više od dvadeset konjanika iz Srebrenice, Zvornika i Bratunca, prodefilovali su od Dugog Polja, pored Memorijalnog centra do Potočara, a nakon toga nastavili daleki put do Ajvatovice.

Između ostalih, među učesnicima pohoda je Emin Bektić i njegova kćerka Dženeta iz Jasenove kod Srebrenice.

- Ajvatovica se ne propušta - kazao je ponosno Emin Bekti pri polasku iz Srebrenice.

Koloni će se pridružiti konjanici iz Cerske, Konjević, Polja, Nove Kasabe, Milića i Vlasenice, a u Kladnju će ih sačekati konjanici iz Tuzlanskog kantona i drugih mjesta.


Namjlađi učesnik

Dženeta Bektić, kaže da joj je ovo peti odlazak na Ajvatovicu, ali žali što s njom i ocem Eminom ove godine zbog obaveza na fakultetima ne idu njene sestre Kadira, Ćamka i Fatima.

Zato će u društvu imati Munibu Mehmedović iz Kamenice kod Bratunca i Refiju Suljić iz Živinica, kao i najmlađeg ovogodišnjeg učesnika Halida Mehmedovića iz Kamenice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.