IZ BIOGRAFIJE

Ko je Miloš Stanišić, koji je napustio Nešićev DNS: Malo maneken, malo vojnik...

Generalno mislim da danas i jeste problem što se mladi rijetko odlučuju na vojni poziv, kazao je

Piše: E. T.

24.6.2022

Miloš Stanišić - Avaz
Stanišić prošao obuku u beogradskom klubu Big - Avaz
Dnevni avaz
Bavi se i modelingom - Avaz
Dnevni avaz
+5

Miloš Stanišić, koji je prije nekoliko dana napustio Demokratski narodni savez (DNS) stranku Nenada Nešića, sin je vlasnika nadaleko poznatog turističkog mjesta etno sela Stanišići u Bijeljini. 

- Predsjedništvo DNS-a sa svojim funkcionerima ne komunicira preko medija. Milošu Stanišiću želimo svu sreću u profesionalnoj karijeri i nastavku političke karijere, ako se na to odluči - saopćeno je iz DNS-a nakon ostavke Stanišića. 

Ko je, ustvari, Miloš Stanišić? 

Sudeći po njegovom Facebook profilu, bavi se i modelingom. 

Redovno posjećuje i teretanu. 

Objavljeno je i nekoliko fotografija s obuke s klubom iz Beograda koji je osnovan 2009. i bavi se proučavanjem, uvježbavanjem i simulacijama vojnih borbi a bio je i u vojsci Srbije. 

Jednom prilikom je rekao:

- Od malih nogu sam znao da ću ići ili u vojnu ili u policijsku akademiju. Generalno mislim da danas i jeste problem što se mladi rijetko odlučuju na vojni poziv. Ne postoji ni jedna škola koja vas može naučiti radu i svemu ostalom, u suštini kvalitetima koje čovjek treba da posjeduje kao što može vojna akademija ili služenje vojnog roka. Mislim da kada bi postojao vojni rok, da bi društvo bilo kvalitetnije i svjesnije.

Prošao je i obuku Gorske službe spašavanja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.