SAKRIVENA U GARAŽI

Sky mafija: Kome je narkobanda ukrala "Tojotu Land Cruiser" u Sarajevu!?

Procjenjuje se da je vrijednost ukradenog vozila u Minhenu oko 200.000 KM, a bilo je sakriveno u jednoj garaži, kako i Tojota

M. Aš.

"Tojota" bila u garaži

Foto: Avaz


U Banjoj Luci pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pronašli su prije nekoliko dana skupocjeni "BMW7" za kojim je Interpol Njemačke raspisao potragu. Procjenjuje se da je vrijednost ukradenog vozila u Minhenu oko 200.000 KM, a bilo je sakriveno u jednoj garaži.

Prema informacijama "Avaza za ove nazakonitosti sumnjiči se Petar Dukić, koji je prije nekoliko mjeseci uhapšen u akciji "Transporter," zajedno s Bojanom Cvijetićem, bivšim savjetnikom Dragana Mektića. Ova grupa sumjiči se za šverc kokainom iz Nizozemeske u BiH, a razotkrio ih je Sky dešifriranjem poruka.

Zanimljivo je međutim da je prije nekoliko dana pronađena i "Tojota Land Cruiser", koja je ukradena u Sarajevu, a zatim sakrivena u garažama koje je Dukićeva ekipa iznajmljivala.

I za ovim vozilom je bila raspisana međunarodna potjernica još, kako saznajemo, 2017.godine.

Ali, zbog operativnih podataka, policija ne može objaviti tačne pojedinosti o vlasniku osim da je vozilo ukradeno na području Sarajeva.

Sve ove akcije razultat su rada MUP KS i Uprave za organizirani kriminal MUP RS, po nalogu Tužilaštva BiH.

Više o:

Sky MUP RS
NA VRH

Podijeli članak na