PRIPREME ZA POVORKU PONOSA

Poruke na transparentima: "Želim povorku bez policijske izolacije", "Antiratna pozicija je jedina opcija"...

Glavne sarajevske ulice su blokirane

Piše: Reporteri Dnevnog avaza

25.6.2022

Okupljanje učesnika bit će od 15 do 17 sati ispred Vječne vatre - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

U toku su pripreme za Povorku ponosa u Sarajevu

Kako javlja reporter "Avaza" s lica mjesta glavne sarajevske ulice su blokirane, a učesnici parade pripremili su transparente i zastave.

Na njima, između ostalog, piše: "Porodice marširaju ponosno", "Javni prostor mora biti slobodan", "Padaj silo i nepravdo", "Antifašizam je naš izbor", "Želim povorku bez policijske izolacije", "Antiratna pozicija je jedina opcija", "Niko nije slobodan dok svi/e nismo slobodni/e", "Umjesto rata i destrukcije solidarnost i dostojanstvo", "Čije su ulice? Naše su ulice", "Neka ljubi ko god koga hoće", "Ako svedete život na crno-bijelo, nećete nikada vidjeti", "Želimo da se volimo bez straha", "Oslobodimo institucije od homofobije", "Nije ljubav Lidl da dođe sa zapada", "Love wins", "Otvorimo gradove za ljubav", "Radnička klasa je dugina boja"...

Kako je navedeno u saopćenju Uprava policije MUP-a KS je poduzela neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji planiranih aktivnosti, u smislu osiguranja javnog skupa i reguliranja saobraćaja.

Okupljanje učesnika, kako su ranije najavili organizatori, bit će od 15 do 17 sati ispred Vječne vatre, a šetnja će biti upriličena od 17 do 18:30 sati. Program i govori su planirani od 18:30 do 20 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.