"CRVENA LINIJA"

Zahiragić o performansu koji je uznemirio građane: Goli bestidnici ganjaju naše majke po ulicama Sarajeva

To sve mirno posmatra policija, napisao je Zahiragić na Facebooku

Zahiragić: Ovo je crvena linija. Avaz

H. J. I.

25.6.2022

Ispred Narodnog pozorišta Sarajevo na trgu Susan Sontag večeras se održava performans naziva "Together", koji je organizovan kao drugi dio internacionalnog Art Festivala Zvrk.

S obzirom da su glumci Leja Jurišić i Marko Mandić izvodili performans skoro potpuno goli, ovo je zaprepastilo brojne građane glavnog grada. 


Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini KS oglasio se na svom Facebook profilu povodom performansa.

- Upravo mi je stigao video nekog "performansa" ispred Narodnog pozorišta, a koji je pretpostavljam nastavak neke predstave koja je odigrana u toj ustanovi kulture, a nakon kojeg potpuno go muškarac ganja dvije gospođe koje su slučajno prolazile trgom. To sve mirno posmatra policija!


Dakle, plaćaju javnim novcem da goli bestidnici ganjaju naše majke po ulicama Sarajeva, a tjeraju naše čestite policajce da to obezbjeđuju? Ovo je crvena linija! Imam snimak, neću da ga dijelim, jer nije primjereno, ali neko će za ovo morati odgovarati, to vam obećavam!

P.S. Molim gospođe sa videa, koje su bile žrtvom ovog gnusnog čina, da mi se jave na bilo koji način - napisao je Zahiragić na Facebooku. 

Objava Zahiragića na Facebooku. Printscreen

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.