OKRUŽNO TUŽILAŠTVO

Opušak cigarete najvjerovatniji uzrok požara u Investiciono-razvojnoj banci RS

Radilo se o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće, nvodi se u saopćenju

E. Ć.

Zgrada 'Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske nakon požara

Foto: Mondo.ba


Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, Odjeljenje za trasološka i daktiloskopska vještačenja i vođenje Nacionalnog AFIS registra, dostavio je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka nalaz i mišljenje o uzroku požara koji se desio dana 01.05.2022.godine oko 03:00 sata u zgradi ''Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske'', stomatološke ambulante ''Simić dent'' i ugostiteljskog objekta-picerije ''CORSO''.

U dostavljenom nalazu i mišljenju se navodi da je požar započeo u dijelu bašte ugostiteljskog objekta, odnosno picerije "Corso".

- Radilo se o tinjajućem požaru koji je nastao na način da je najvjerovatnije opušak cigarete zapalio sunđeraste podmetače i drvenu žardinjeru za cvijeće. Požar se razbuktao oko 03:00 sata i širio se vertikalno odozdo prema gore. Vještaci su isključili kao mogućnost nastanka požara kvar na elektroinstalacijama i dimnjaku iz ugostiteljskog objekta-picerije ”CORSO”, koji vodi kroz prostorije ”Ivesticiono-razvojne banke Republike Srpske” do vrha zgrade - saopćeno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Više o:

IRB MUP RS Požar
NA VRH

Podijeli članak na