SARAJEVO

U toku sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH: Raspravljat će se o izvještaju o radu Vlade FBiH

Na ovoj sjednici će, kako smo ranije najavili, zastupnici SBB-a predložiti dva zaključka, od kojih se jedan odnosi na sanaciju Partizanskog groblja u Mostaru, a drugi na vanredno usklađivanje minimalnih penzija u iznosu od 5 posto.

Predstavnički dom FBiH. SCREENSHOT

Piše: S. S.

28.6.2022

U toku je sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj će se raspravljati i izvještaju Vlade Federacije BiH.

Sjednica je počela poslaničkim satom u kojem zastupnici postavljaju pitanja.

U najavljenom dnevnom redu je više zakona predloženo po skraćenom postupku, među njima Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku, Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o računovodstvu i reviziji FBiH.

Brojni izvještaji

U redovnoj proceduri je Prijedlog zakona o ustanovama socijalne zaštite Federacije BiH.

Za ovu sjednicu je planirano i podnošenje izvještaja o izvšrenju budžeta Vlade FBiH.

Među ostalim prijedlozima su izvještaji o poslovanju preduzeća BH Pošta d.o.o. Sarajevo, Hrvatske pošte d.o.o. Mostar za 2020. godinu te o izvršenju programa rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH i Analitički izvještaj Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH za 2021. godinu.

Zaključci SBB-a

Informacija o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u BiH za period januar - juni 2021. također je jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda.

Na ovoj sjednici će, kako smo ranije najavili, zastupnici SBB-a predložiti dva zaključka, od kojih se jedan odnosi na sanaciju Partizanskog groblja u Mostaru, a drugi na vanredno usklađivanje  minimalnih penzija u iznosu od 5 posto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.