ODRŽANA SJEDNICA

Organizacioni odbor za obilježavanje 27. godišnjice genocida u Srebrenici usvojio program

Staza je spremna za veliki pohod, u kojem će učestvovati oko 5.000 osoba iz cijelog svijeta

S. Smajlović

28.6.2022

Održana sjednica - Avaz
Razmatrane aktivnosti - Avaz
Usvojen konačni program - Avaz
Dnevni avaz
Organizacioni odbor - Avaz
+1

Na četvrtoj sjednici ovogodišnjeg Organizacionog odbora (OO) za obilježavanje 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, zaštićene zone UN-a, u julu 1995. godine, danas su razmatrane dosadašnje aktivnosti 11 pododbora, prilikom čega je usvojen konačni program ovogodišnjeg obilježavanja 27. godišnjice genocida.

Hamdija Fejzić, predsjednik OO, kaže da raduje što sve dosadašnje aktivnosti svih pododbora i drugih zaduženih za komemoraciji 11. jula teku po planu i utvrđenim rokovima. Najavljuje, da odnosu na protekle dvije godine zbog korona visrua, ove godine neće biti ograničenog broja posjetilaca na komemoraciju, stoga je, kako navodi obezbijeđeno više autobusa iz svih gradova BiH,

Kako kaže, do sada je za dženazu i ukop spremno 49 identifikovanih žrtava genocida, ali će taj broj do komemoracije biti veći, jer se očekuje da srodnici žrtava daju pristanak za ukop.

Ovogodišnji program obilježavanja 27. godišnjice genocida i 22. kolektivne dženaze obuhvata 23 dana, s stotinu raznih kulturnih, vjerskih i drugih prigodnih sadržaja.

Kako je za portal “Avaz“, kazao Amir Kulaglić, predsjednik Pododbora „Marš mira „2022“ od Nezuka do Potočara, u dužini 100 kilometara, staza je spremna za veliki pohod, u kojem će učestvovati oko 5.000 osoba iz cijelog svijeta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.