PREDSJEDNIK SPP-A

Oglasio se Usame: Trudim se ne učestvovati u medijskom blatu, ali javnost treba da zna ko je na čelu Mufti fondacije

Braćo i sestre, svaka laž ima svoj rok trajanja, poručio je Usame

Rahmetli muftija Muamer i Usame Zukorlić. Arhiv

E. Ć.

28.6.2022

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i sin rahmetli muftije Muamera Zukorlića Usame Zukorlić se oglasio na Instagramu gdje je poručio kako mu je želja da Sandžak, Srbija i region budu mjesto pozitivnog duha i lijepih vijesti, ali da u medijima sluša negativne vijesti.

- Trudim se da ne učestvujem u medijskom blatu i da se posvetim projektima i radu na terenu. Često i na svoju štetu ne učestvujem u medijskoj žabokrečini. Sinoć su mediji iznijeli neke netačne informacije u vezi Mufti fondacije.Pokušaji zloupotrebe Mufti fondacije

Javnost treba da zna da je na čelu Mufti fondacije predsjednik upravnog odbora. Nadležnost upravnog odbora je da upravlja imovinom fondacije i po Statutu bez odluke upravnog odbora se ne može odlučivati ništa po pitanju imovine.

Prvi predsjednik upravnog odbora je bio rahmetli Muftija Muamer Zukorlić, koji je 30. avgusta 2017. godine prebacio tu funkciju na Usamea Zukorlića. Usame Zukorlić je na toj funkciji i danas. Nikada niko drugi nije bio predsjednik upravnog odbora Mufti fondacije. Mediji su i ranije prenosili netačne informacije o tome ko je predsjednik Mufti fondacije. Sve može da se provjeri u APR-u.

Pored te funkcije postoji upravitelj, kojeg imenuje upravni odbor i koji samo izvršava odluke i zastupa upravni odbor. Bilo je niz upravitelja. U proteklom periodu je bilo pokušaja zloupotrebe Mufti fondacije. Oni koji su to pokušali su smijenjeni i za upravitelja je imenovan Zuhdija Zukorlić.

Mufti fondacija je uvakufila svoju imovinu i to na način da ga trajno pravno obezbijedila da se ne može koristiti nizašta drugo do zašto je namijenio rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić. Tim povodom nam je muftija Mevlud ef. Dudić, naš vjerski poglavar, uručio zahvalnicu na vakufnamu Mufti fondacije - napisao je Usame Zukorlić.

Svaka laž ima rok trajanja

Usame je imao i poruku za sve koji šire izmišljotine i neistine.

- Braćo i sestre, svaka laž ima svoj rok trajanja. Meni je mučno da se bavim fitnelucima, izmišljotinama, neistinama ... Od kako sam na čelu stranke, nikada ni za jednu osobu nisam ništa ružno ni kazao ni napisao. I opet nekad na svoju štetu. Želim da se bavimo korisnim i pozitivnim stvarima - napisao je Usame i dodao:

- Ko želi da me podrži u takvoj politici, bujrum da zajedno idemo naprijed.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.