PALE TEŠKE RIJEČI

Novi sukob Milanovića i Plenkovića: Opet raspravljali o BiH

Srećom niko nije primijetio da nema tih dvorskih luda, ali ovdje netko treba biti na tim sastancima, ali uopće ne mora biti u mom društvu, rekao je Milanović

H. J. I.

Zoran Milanović i Andrej Plenković

Foto: HRT


Zbog stajališta da je Hrvatska, uoči samita NATO-a trebala uvjetovati ulazak Finske i Švedske u NATO izmjenama izbornog zakona u BiH, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ušao je i u žestoki sukob s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem. Kritizirao je Vladu jer na samitu u Madridu nije bilo njenih predstavnika,prenosi HRT.

- Srećom niko nije primijetio da nema tih dvorskih luda, ali ovdje netko treba biti na tim sastancima, ali uopće ne mora biti u mom društvu. To ti je dužnost bez obzira što si padao razrede, bio loš učenik i ne znaš govoriti, moraš biti ovdje, ne moraš biti u mom društvu. Ti predstavljaš tu vladu. Ko će ići umjesto njih na sastanke, ambasador? Šta ako ja kažem da ambasadorova prisutnost u tom trenutku treba meni? - rekao je Milanović.   

Premijer Andrej Plenković je u emisiji "A sada Vlada" rekao da su predsjednikove ideje o blokadi ulaska Finske i Švedske i prije samita bile neprihvatljive.

- Prvo, iz političkih razloga, jer to se ne radi nekome s kim si u Evropskoj uniji. Mi gradimo Pelješki most i s novcem švedskih i poreznih obveznika, moramo biti jasni. Jednom kad si u EU-u imaš solidarnost kao glavno načelo, poštuješ se i pomažeš. Drugo, mi nemamo nikavih otvorenih pitanja s Finskom i Švedskom. Dakle, ja se godinama više trudim od bilo koga na našoj sceni da popravimo položaj Hrvata u BiH. Naša vlada, ministar vanjskih poslova, HDZ, Hrvatski sabor, sve što donosimo idemo za time - rekao je Plenković.

NA VRH

Podijeli članak na