EPICENTAR U HERCEGOVINI

Zemljotres uznemirio građane BiH: Osjetio se širom države, "trajalo je desetak sekundi, treslo je sve"

Građani Sarajeva, Zenice, Visokog, Kaknja, Trebinja, Maglaja.., čak i Sanskog Mosta prijavljuju da su osjetili podhrtavanej tla u našoj zemlji

E. Ć.

Građane jutros uznemirio jak zemljotres

Foto: Ilustracija


Snažan zemljotres uzdrmao je Bosnu i Hercegovinu. Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) je izvijestio da je jačina potresa bila 4.8 stepeni po Rihterovoj skali, a potres je zabilježen oko 8:07 sati na 10 kilometara od Širokog Brijega, a 24 od Mostara.

Probudio je brojne građane širom BiH koji prijavljuju da se potres osjetio i u Sarajevu, Zenici, Visokom, Kaknju, Trebinju, Maglaju..., čak i u Unsko-Sanskom kantonu. Javljaju se iz svih bh. gradova, a potres se osjetio i u Hrvatskoj, tačnije u Splitu, Dubrovniku i Makarskoj.

  • Komentari građana na EMSC forumu

    Komentari građana na EMSC forumu

    Foto: EMSC


- "Treslo se sve", "Trajao je deset sekundi", "Baš se osjetilo podrhtavanje", "U Sarajevu sam osjetio dva puta podrhtavanje, prvo je bilo blaže, a drugo je prvo puklo i onda je bilo jače podrhtavanje", "Solidno se inventar po kući zamrduckao", Treslo dugo u Širokom", "Neprijatan potres u Mostaru", "Četvrti sprat osjetilo se kratko, Lapad (Dubrovnik), "Huk i treslo jače" - samo su neki od komentara građana koji su osjetili ovaj zemljotres.

  • Zemljotres probudio mnoge bh. građane

    Zemljotres probudio mnoge bh. građane

    Foto: EMSC


Više o temi Zemljotres

NOVO PODRHTAVANJE TLA
Snažan zemljotres pogodio BiH

Više o:

Zemljotres BiH
NA VRH

Podijeli članak na