LIDER STRANKE

Čović potvrdio: Borjana Krišto je kandidat HDZ-a za člana Predsjedništva BiH, moje ime neće biti ni na jednoj listi

Nastojali smo da na kantonalnim izbornim listama dobijemo jednu novu dimenziju, rekao je Čović

Čović: Njegovo ime neće biti ni na jednoj listi. M. Smajkić

M. Sm.

30.6.2022

Dragan Čović, lider HDZ-a danas je potvrdio da je Borjana Krišto kandidat HDZ-a za člana Predsjedništva BiH. Čović je govoreći na otvorenju magistralne ceste Stolac-Neum kazao da je to jednoglasna odluka predsjedništva HDZ-a.

- Imamo svakako najpametnije, najljepše biće koje može ponuditi svoje životne vrijednosti i sve ono što gradi kroz politiku zadnjih dvadesetak godina i hrvatskom narodu i svim žiteljima BiH, to je upravo gospođa Borjana Krišto. Predsjedništvo je jednoglasno utvrdilo njenu kandidaturu. Ja sam danas to izdogovarao i u komunikaciji izravno sa predsjednicima drugih stranaka HNS-a - kazao je Čović.



Tri mjeseca kvalitetne kampanje

- Tako da mislim da imamo tri mjeseca ispred sebe jedne dosta kvalitetne kampanje koju možemo graditi i na vrijednostima jedne svježine u politikama, kada je u pitanju čitava BiH..., ali s druge strane jedno pozamašno iskustvo kada je u pitanju BiH, naš euroatlantski put jer mislim da je gospođa Krišto jedan od onih zagovornika svih vrijednosti BiH kojim se HDZ danas ponosi kroz svoju domovinu koja ima isključivo vanjskopolitički prioritet euroatlantski put i unutrašnja brza stabilizacija.

Vjerujem da će kampanja biti korektna, da će biti rasterećena od svega onoga što nam je trebalo zadnjih par godina da bi imali mir u provođenju politike u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti i tako dočekali smo danas na kraju šestog mjeseca da usvojimo budžet koji smo trebali usvojiti i prošle godine, pa nismo, pa ove godine ili krajem prošle kalendarske - dodao je lider HDZ-a.

Čovića nema ni na jednoj listi

Također, rekao je da njegovo ime neće biti ni na jednoj listi.

Ja nisam kandidat na bilo kojoj listi, jer sam kandidat na svim listama, neviđeni kandidat što znači da moje ime neće biti ni na jednoj listi- Nastojali smo da na kantonalnim izbornim listama dobijemo jednu novu dimenziju - rekao je Čović.

Predsjednik HDZ-a je otkrio i nositelje dvije liste.

- Ja mislim da je bilo špekulantski da ja sad iznosim neka od ta imena. Mogu kazati za dva velika prostora kada je u pitanju BiH. Darijana Filipović je nositelj liste za Hercegovačko-neretvanski i Zapadno-hercegovački kanton, a gospodin Marinko Čavara je nositelj liste za Središnju Bosnu i zenički prostor, kako je ta izborna jedinica definirana - istakao je Čović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.