REAKCIJA NA SAOPĆENJE

Advokatica Džemila Gavrankapetanović: Nisam nikoga vrijeđala na nacionalnoj osnovi

Potpuno netačne i neosnovane su tvrdnje da su moje izjave predstavljale uvrede na osnovu nacionalne pripadnosti, saopćeno je

Gavrankapetanović: Reagirala na saopćenje Bosnalijeka. Avaz

A. Č.

30.6.2022

Nakon što je danas iz Bosnalijeka saopćeno da se na redovnoj sjednici Skupštine dioničara desio nezapamćen incident u kojem je advokat Džemila Gavrankapetanović vrijeđala sekretara Društva Bogdana Jokovića na nacionalnoj osnovi, saopćenjem za javnost reagirala je Džemila Gavrankapetanović.

- U vezi sa saopštenjem za javnost koje je danas Bosnalijek d.d. dalo povodom rasprave koja se vodila na Redovnoj skupštini dioničara zakazanoj za 30. juni 2022. godine, a u kome se potpuno netačno i neosnovano tvrdi da su moje izjave predstavljale uvrede na osnovu nacionalne pripadnosti, ističem da je takvo saopštenje netačno, tendenciozno i zlonamjerno. 

Naime, prilikom početka rada Redovne skupštine, postavilo se pitanje da li se dionice onih dioničara kojima je sud odredio zabranu otuđenja, opterećenja i korištenja, uzimaju u obzir prilikom utvrđivanja kvoruma. U tom kontekstu, ja sam ukazala na pravna rješenja susjednih zemalja i navela sam da je zakonom Republike Srbije to pitanje jasno riješeno, tako što se dionice sa sudskom zabranom i ograničenjem ne uzimaju u obzir prilikom utvrđivanja kvoruma na skupštini dioničarskog društva. 

To je jedino spominjanje Republike Srbije u okviru rasprave koja je vođena na skupštini dioničara i koje se ni na kakav način ne može smatrati vrijeđanjem bilo čijeg nacionalnog osjećaja - navela je u saopćenju advokatica Džemila Gavrankapetanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.