GUBI KONCE

Robert Pleše nema autoritet za vođenje sjednica Vijeća u Novom Sarajevu: Na jednoj je i opsovao, "joj je** te, sad ovdje"

Na jednoj sjednici se požalio da nema mehanizme

Robert Pleše: Vijećnici ga ne slušaju, ne poštuju, ne umije da se vodi sjednice. Screenshot

Piše: E. T.

30.6.2022

Robert Pleše (Naša stranka), ima problema s vođenjem sjednica Općinskog vijeća u Novom Sarajevu. Dovoljno je pogledati 10 minuta bilo koje sjednice i lako se vidi da nije autoritet vijećnicima. 

Ne slušaju ga, ne prate, govore uglas, ne poštuju, jednostavno rečeno. 

Na jednoj sjednici se požalio da nema mehanizme. One tehničke. Na sugestiju Edina Rovčanina (SBB) da se pod hitno mora uključiti agilnije u vođenje sjednica odnosno da bi dobro bilo da on može uključivati i isključivati mikrofon, Pleše je jednostvno slegnuo ramenima i rekao "Nažalsot, nemamo tu mogućnost".  

@avaz.tv Robert Pleše nije zaplesao ali je opsovao na sjednici: "Joj je** te, sad ovdje" #for #foru #foryou #foryoupage #novosarajevo #sjednica #bosna_i_hercegovina #bosna #viral #sarajevo #balkan #politika #robertplese #avaztv #avaz #srbija #hrvatska #crnagora #sjevernamakedonija #fypシ゚viral #trending #fypシ ♬ Oh No - Kreepa

Danas je sve eskaliralo. I ko zna koliko će puta još eskalirati. Nezavisni vijećnik, nedavno izbačen iz SDP-a, Arslan Dučić je zvao policiju, pa su onda svi skupa išli davali izjave. Sve to gledaju građani, neko se ibreti, neko ne. Neko zaboravi da li se nalazi na kanalu rijalitija "Zadruga" gdje naprimjer glavni junak Filip Car, mladić iz Hrvatske redovno psuje, razbija, spominje rod i porod ostalim učesnicima. 

Pleše nije Car. Jeste predsjedavajući. Vijeće nije "Zadruga". I na Vijeću ne bi trebalo biti sastavljanja je i be. 

Međutim i Plešeu se omaklo, pa je na sjednici od 31. maja, zaboravio da je uključen mikrofon i opsovao je. 

Prosudite sami, može li ovako. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.