SARADNJA CIK-A I DKPT

Arnautović i Vilić: Razgovarano o sigurnosnom aspektu provedbe predstojećih Općih izbora

Arnautović se zahvalio Viliću na promptnoj reakciji i pokazanoj spremnosti da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH poduzme sve radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa sigurnošću izbornog procesa u BiH

E. Ć.

Mirsad Vilić i Suad Arnautović

Foto: CIK BiH


Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović sastao se sa Mirsadom Vilićem, direktorom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH.

Kako je saopćeno iz CIK-a nakon sastanka, na inicijativu Centralne izborne komisije BiH razgovarano je o sigurnosnom aspektu provedbe Općih izbora 2022. godine.

- Članom 2.1. stav (3) Izbornog zakona BiH je propisana obaveza svih organa vlasti na svim nivoima i dužnosnici u Bosni i Hercegovini i diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH da su obavezni pomagati organima nadležnim za provedbu izbora.

S tim u vezi, Centralna izborna komisija BiH je od sigurnosnih agencija u BiH zatražila podršku u osiguranju objekata i izbornih aktivnosti, kao što je policijska pratnja i osiguranje distribucije izbornog materijala, distribucije papira za štampanje glasačkih listića sa vodenim žigom od granice BiH do štamparije i drugo.

Arnautović se zahvalio gospodinu Viliću na promptnoj reakciji i pokazanoj spremnosti da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH poduzme sve radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa sigurnošću izbornog procesa u BiH - saopćeno je iz CIK-a.

NA VRH

Podijeli članak na