SARADNJA CIK-A I DKPT

Arnautović i Vilić: Razgovarano o sigurnosnom aspektu provedbe predstojećih Općih izbora

Arnautović se zahvalio Viliću na promptnoj reakciji i pokazanoj spremnosti da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH poduzme sve radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa sigurnošću izbornog procesa u BiH

Mirsad Vilić i Suad Arnautović. CIK BiH

E. Ć.

1.7.2022

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović sastao se sa Mirsadom Vilićem, direktorom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH.

Kako je saopćeno iz CIK-a nakon sastanka, na inicijativu Centralne izborne komisije BiH razgovarano je o sigurnosnom aspektu provedbe Općih izbora 2022. godine.

- Članom 2.1. stav (3) Izbornog zakona BiH je propisana obaveza svih organa vlasti na svim nivoima i dužnosnici u Bosni i Hercegovini i diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH da su obavezni pomagati organima nadležnim za provedbu izbora.

S tim u vezi, Centralna izborna komisija BiH je od sigurnosnih agencija u BiH zatražila podršku u osiguranju objekata i izbornih aktivnosti, kao što je policijska pratnja i osiguranje distribucije izbornog materijala, distribucije papira za štampanje glasačkih listića sa vodenim žigom od granice BiH do štamparije i drugo.

Arnautović se zahvalio gospodinu Viliću na promptnoj reakciji i pokazanoj spremnosti da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH poduzme sve radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa sigurnošću izbornog procesa u BiH - saopćeno je iz CIK-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.