MOHAME AJAD

Libijski fond je prijatelj Bosnalijeka i trenutna uprava uživa naše potpuno povjerenje

Mi kao dioničari smo zainteresovani za dobrobit ove kompanije, posebno za radna mjesta i sigurnost uposlenika, i interesovalo me je da detaljnije sagledam način rada, kazao je Ajad

Ajad: Bosna i Hercegovina i Libija su istinski prijatelji. Avaz

E. Ć.

1.7.2022

Povodom održane redovne godišnje skupštine dioničara Bosnalijeka koja je odgođena zbog nedostatka kvoruma, oglasio se i predsjednik Libijskog fonda, Mohame Ajad (Ayad), predstavnik The economic and social development fund koji je povodom godišnje skupštine boravio u Sarajevu, te je imao priliku da se lično upozna sa radom ove kompanije, u kojoj fond ima preko 7% vlasništva.

- Izuzetno sam zadovoljan sa onim što sam vidio u Bosnalijeku. Mi kao dioničari smo zainteresovani za dobrobit ove kompanije, posebno za radna mjesta i sigurnost uposlenika, i interesovalo me je da detaljnije sagledam način rada, ali i ostvarene rezultate te planove za budućnost.

Mogu reći da sam iznenađen velikim nivoom profesionalnosti i transparentnosti uposlenika kompanije, posebno menadžmenta. Siguran sam da u ovim okolnostima velikih pritisaka sa kojima su suočeni nije jednostavno, ali I pored toga bilježe odlične rezultate i usmjereni su na očuvanje kompanije.

Sa druge strane, prisustvovao sam sjednici Skupštine i ostao sam zaprepašten neprofesionalizmom i lošim ophođenjem predstavnika grupe dioničara koji vrše pritisak na rad Uprave i Nadzornog odbora te drugih upravljačkih struktura.

Smatram da ovo nije u redu, i mi kao fond ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se zaštiti kompanija od nelegalnih napada koji mogu značajno oslabiti kompaniju.

Bosna i Hercegovina i Libija su istinski prijatelji i mi imamo tradicionalno dobre odnose koje trebamo sačuvati i proširiti u budućnosti - zaključio je Ajad.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.